Moss Idrettslag

Go to content
Skjultesider
Gull til Ellen i UM
Ellen Nordqvist Sjøblom (16) gjentok bedriften fra i fjor og vant 1500 m kappgang på tiden 7.18,20 under ungdomsmesterskapet i friidrett innendørs under mesterskapets første dag. Løpet utviklet seg til å bli en skikkelig fight med Vilde Lundin fra BUL Tromsø og et år eldre Josefine Greiff fra Tønsberg. Etter en knallåpning av Josefine på 49 sek på første 200 m ble det etter hvert Ellen som dro mesteparten av løpet. Til tross for at det har blitt alt for lite kappgangtrening de siste månedene på grunn av beina viste det seg at formen ikke var så verst allikevel og holdt både til gull, ny pers med drøye 17 sekunder og ny mesterskapsrekord.
 
Atcha Prommetta (16) klinket også til med ny pers i forsøket på 60 m. Tiden ble 7,51 – 5 hundredeler under gammel pers på 7,56 – og det holdt til finaleplass. Magnus A. Knarvik (16) var ikke like heldig i sitt forsøk på 60 m, etter mye uroligheter i starten kom han inn på 8,03, noe som dessverre ikke holdt til videre avansement. I finalen ble Atcha nummer 5 med tiden 7,55, mens vinneren Kristoffer Blücher fikk den meget gode tiden 7,29.
I lengde ble det en respektabel 6. plass på Atcha med et hopp på 5, 43 m noe som er et godt stykke bak persen på 5,70 m satt tidligere i år.
Både Atcha og Magnus løp også 200 m. Magnus var først ute og kom inn på 26,36, mens Atcha kom inn på 24,48. Ingen av disse tidene holdt imidlertid til finaleplass i det sterke selskapet hvor beste tid i forsøket var så god som 22, 70.
 
Mesterskapet ble arrangert i den splitter nye Ulsteinhallen i Ulsteinvik på Sunnmøre med Dimna IL som arrangør. Her har kommunen og øvrige aktører bygget et fantastisk kompaktanlegg med fullutstyrt friidrettshall vegg i vegg med kunstgresshall og hvor taket på friidrettshallen er bygget ut og danner tak over tribunen på fortballstadion. I tillegg er det bygget et nytt skolebygg i tilknytning til friidrettshallen med klasserom som kan benyttes til sekretariat etc ved større arrangement. Og når det da i tillegg bare er 50 meter til utendørs friidrettsstadion så skjønner en det grobunn for friidrett i Ulsteinvik.
Back to content