Moss Idrettslag

Go to content
Skjultesider2016
UM Innendørs 2016 i Steinkjer 26.-28.februar
Helga 26.-28.februar arrangeres årets UM innendørs i Steinkjer, og MIL stiller med en slagkraftig tropp på 9 utøvere. Størst forventninger knytter det nok seg til Ellen Sjøblom, Astrid Skiri Refsdal og Atcha Prommetta.
Allerede fredag skal kappgjengerne i aksjon. Under fjorårets innendørs-UM vant Ellen N. Sjøblom 1500 meter kappgang i 16-års-klassen, og hun ønsker nok å få med seg gullet i 17-års-klassen nå i år. Ryktene sier at Ellen har hatt en fin treningshøst og vinter så langt, og hun er betydelig bedre på samme tid i år enn i fjor. I tillegg til Ellen stiller MIL med ytterligere 2 kappgjengere – Anette Nygård (15 år) og Marit Pelle (16 år) som begge har mulighet til å hente hjem medaljer.
Astrid Skiri Refsdal har hoppet høyest av alle norske 15-åringer i høyde innendørs i år. I Fredrikstad for snaue 2 uker siden så hoppet hun 1,60 (identisk med utendørspersen fra i fjor), og med det er hun 4 centimeter foran nest beste jente på listen. Sitter teknikken og hopper hun opp mot 1,60 så er det nok ikke mange som vil matche henne på søndag. Astrid skal også hoppe lengde, og det hadde vært artig med en økning av persen som i dag er på 4,86.  
I 17-års-klassen for gutter har MIL en meget interessant og svært treningsvillig trio i Atcha Prommetta, Torstein Eliassen og Magnus A. Knarvik. Førstnevnte blir MIL’s travleste utøver i Steinkjer denne elgen. Atcha skal i ilden i 4 øvelser – 60 meter, 200 meter, stav og lengde. Under UM utendørs i fjor vant Atcha lengde, og en ny medalje bør være innen rekkevidde i Steinkjer. I stav vil han nok også være med i medaljekampen, og persen på 3,50 håper vi ryker. På sprintdistansene hadde det vært moro og se Atcha komme seg under 7,50 på 60 meter og ned mot 24,00 på 200 meter. Torstein Eliassen har nok enda større ambisjoner enn Atcha på sprintøvelsen. Med pers på sterke 7,36 på 60 meter tidligere i år så bør Torstein være med og kjempe om en finaleplass, og med en god bane på 200 meter og et løp litt raskere enn tidligere, bør han heller ikke være langt unna finaleplass her. Magnus Knarvik er en kar med store ressurser og mye trening ”innabords”, og Magnus sikter nok mot å perse både på 60 meter og på 200 meter i Steinkjer.
I den sterke 18/19-års-klassen skal Bendik Hansen løpe 400 meter og 800 meter. Bendik har ikke løpt noen av disse distansene innendørs i år, men han har løpt på fine 24,21 på 200 meter tidligere i år. Han hadde også en god utendørssesong i fjor med sterke resultater på begge distansene han skal delta på i Steinkjer.
Eirik Fredriksen liker seg best på de lengre distansene, og han stiller i helgen på 800 meter og 1500 meter i 15-års-klassen. Eirik er en tøffing som liker å være offensiv, og vi gleder oss til å se Eirik sin UM-debut og har stor tro på at han gjør årets beste konkurranse i UM.
Under fjorårets innendørs-UM i Ulsteinvik måtte MIL nøye seg med en medalje, men vi er temmelig sikre på at MIL dette året kommer hjem til Moss med en håndfull medaljer dette året. Skal vi håpe på at vi kan matche medaljefangsten fra sist gang innendørs-UM ble arrangert i Steinkjer (2013)? Da ble det hele 6 medaljer og ytterligere 5 plasseringer blant de 5 beste. Det ble 1 gullmedalje som Håkon Hovland sørget for.
Vi ønsker MIL-troppen en fin tur og lykke til i konkurransen!
Back to content