Moss Idrettslag

Go to content
Skjultesider2018
UM 2018
Moss IL stiller med en tropp på fem utøvere i Ungdomsmesterskapet (UM) i friidrett kommende helg. Mesterskapet går av stabelen i Overhalla 31. august – 2. september, og deltakere her er ungdom fra hele landet i alderen 15 – 19 år.
 

De fem mossingene som skal representere Moss IL under mesterskapet er Magnus Andersen Knarvik (19) som stiller på 100 og 200 m i eldste gutteklasse. Med et litt tungt jr NM sist helg i friskt minne, håper vi at det nå løsner for den treningsvillige sprinteren fra Råde.
 

Sirianne Carlsen Rymoen (18) skal delta på 800 m og 2000 m hinder, også hun i eldste klasse som omfatter både 18- og 19-åringene. Sirianne som har lagt ned mange treningstimer over mange år, perset på 800 m tidligere i sesongen, og det hadde vært vel fortjent om hun kunne løpe ned persene sine på begge distanser i Overhalla.
 

De to spenstige 15-åringene Mathilde Karlsen Klokseth og Frøya Eriksen er begge påmeldt høyde, lengde og tresteg. Frøya, som dessverre var syk under NM for junior, ligger som nummer to på statistikken i høyde, og bør ha gode muligheter for å kunne kjempe om en medalje her, mens hun i de tresteg bør kunne ha muligheter for å hoppe seg til en plass blant de 6 beste. Og med full klaff i lengde vil en finaleplass også kunne være innenfor rekkevidde her.

Mathilde som tråkket til med pers og en fin-fin plassering i tresteg under NM junior ligger som nummer to på årsstatistikken i sin klasse i denne øvelsen. På papiret har hun altså gode muligheter for å kjempe om en medalje i tresteg, og hun bør i tillegg ha gode muligheter for en finaleplass i både høyde og lengde.
 

Sist, men ikke minst, så skal spydkasteren Tuva Jacobsen (16) delta i kule, diskos og selvfølgelig også spyd. Tuva som slo til med en skikkelig pers med seniorspydet sist helg ligger på en god 2. plass i sin årsklasse. Jenta som ligger på topp har kastet lite på grunn av skade i den senere tiden, og det skal bli spennende å se hva Tuva kan få til i konkurransen. I diskos kan det også bli spennende, med full klaff kan Tuva være oppe og snuse på en medalje også her, mens det i kule ser ut til å være lenger opp til medaljene. Hun bør imidlertid kunne være med å kjempe blant de 6-8 beste.
 

Link til mesterskapets hjemmesider: http://www.um2018.no/
Back to content