Moss Idrettslag

Go to content
Skjultesider2018
Tuva til Europamesterskapet U18
Dessverre så lyktes det ikke for Tuva i EM denne gangen. Tuva som representerte Norge i spyd under årets Europamesterskap U18 i ungarske Györ i helgen fikk dessverre ikke noen av sine tre kast i kvalifiseringen godkjent, og ble dermed stående uten resultat i konkurransen.

I følge pappa og trener Terje Jacobsen tråkket hun så vidt over streken på det første kastet, det andre ble dømt ugyldig, og på siste forsøk måtte hun starte tilløpet på nytt og dermed gikk den tilmålte tiden ut før hun fikk kastet. For Tuva var dette selvfølgelig en gedigen nedtur, men hun ble tatt godt vare på av resten av laget, og har hatt noen fine dager med landslaget U18 i Ungarn. - Nå er det bare å glemme dette så fort som mulig og se framover mot NM jr og UM var pappas kommentar på telefon fra Ungarn.

Spydkonkurransen for jenter ble for øvrig vunnet av hviterussiske Aliaksandra Konshyna på 56,71 m – drøye 10 meter over Tuvas bestenotering på 46,28 m
Norges friidrettsforbund har tatt ut troppen som skal representere Norge ved årets Europamesterskapet U18 som arrangeres i ungarske Györ 5. – 8. juli. Her finner vi mossingen Tuva Jacobsen (16) fra MIL blant de 35 norske ungdommene som er tatt ut til mesterskapet.
Tuva skal delta i spyd og er en av to norske jenter i denne øvelsen. Tuva, som med sitt kast på 46,28 m under KM i Sarpsborg tidligere i måneden tok EM-kravet på 46 m, må her konkurrere mot jenter som er et år eldre. Selv om Tuva bare er 28 cm over det norske kravet, er hun imidlertid godt over EAAs krav på 45 m. Hun kan uansett forvente seg en tøff konkurranse med mange gode kastere. Beste jente i Europa har kastet over 59 m i år.
Vi ser fram til å følge Tuva under mesterskapet, og håper at hun får en god konkurranse og en flott opplevelse. LYKKE TIL!
Back to content