Moss Idrettslag

Go to content
Skjultesider
Temakveld i Sarpsborg - mental trening og sunne miljøer
Mandag 2. mars 2015 arrangerte Norsk Friidrett Østfold (NFØ) temakveld i Sarpsborg Rådhus for alle fylkets friidrettsungdommer fra 13 år og oppover. Temaet denne gang var mental trening og sunne ungdomsmiljøer.
Først ut var Eirik Hektoen som har en mastergrad i idrettspsykologi og som nylig er ansatt som mentaltrener for Norges ungdomslandslag (LK98) for kvinner i håndball. Han holdt et interessant foredrag godt tilpasset ungdommen om blant annet hvor viktig den mentale biten er for resultatet i en konkurranse, og at man kan trene på dette i likhet med andre ferdigheter. Bare det å bli bevisst egne tankemønstre og forsøke å tenke positivt vil kunne utgjøre en forskjell på resultatet, og han snakket om viktigheten av å ha fokus på arbeidsoppgaver fremfor resultat og å sette seg delmål å jobbe mot.
Trond Andreassen, leder i Rolvsøy IF og lokalt bare omtalt som «Kurte» avsluttet kvelden, og for mange ble dette kveldens høydepunkt. Med sitt engasjement og smittende humør formidlet han sine tanker om miljø, holdninger, Fair Play og idrettens enorme sosiale ansvar og bidrag for og til barns oppvekstmiljø, og om ungdommenes ansvar og muligheter som rollemodeller. Og når det hele i tillegg ble gjort på ekte Fredrikstad-dialekt ble det en opplevelse som det viktige budskapet til tross, gikk «rett hjem» hos de fleste.
Totalt 17 MILere fordelt på aktive, trenere og foreldre hadde tatt turen til Sarpsborg denne kvelden, og det var neppe mange som angret på det i etterkant.
Back to content