Moss Idrettslag

Go to content
Skjultesider
Podebrady Walking 2015 – en blanding av 17. mai og Mossedager 
Det andre av årets European Athletics Race Walking Permit Meetings ble arrangert i tsjekkiske Podebrady lørdag 11. april. Den lille byen Podebrady (kjent for SPA og kappgang) arrangerte sin velrennomerte kappgangfestival for 83. gang. Årets stevne hadde samlet 269 deltakere fra 22 land fordelt på 3 distanser - 20 km for seniorer, 10 km for juniorer og 5 km for ungdom under 18 år. Og i tillegg til å være et kvalifiseringsstevne til årets VM i Beijing var også konkurransen en landskamp mellom de deltakende nasjoner samt nasjonalt mesterskap for Tsjekkia og Slovakia.

For første gang i historien hadde Moss IL med en deltaker i konkurransen. Ellen Nordqvist Sjøblom (16) deltok på 5 km i ungdomsklassen. Formålet med turen (som for øvrig var Ellens julepresang) var først og fremst å høste erfaring og få en følelse av hva kappgang egentlig dreier seg om, og å se hvordan nivået er i områder hvor kappgang er mer utbredt. Etter en god åpning av Ellen på den første kilometeren (5.05) ble det etter hvert ganske tungt og hun gikk til slutt inn til en 17. plass av 26 startende på 27.49. Resultatet var nok noe svakere enn hun hadde håpet på, men tiden var likevel 12 sekunder under PB på bane og 57 sek under PB på vei, og sisterunden på 5,26 tyder på at hun har mer å gå på.

Med taler og åpning av byens ordfører, musikk i gatene, salgsboder, drilltropp, nasjonalsang og løp og leker for alle byens skoleelever framsto dagen som en blanding av 17. mai og Mossedagene for oss. Løypa på eksakt 1 km var lagt rundt parken i byen og var godt avstengt for publikum som sto tett (eller satt på uteserveringene) langs løypa. De første klassene startet klokken 10 og siste premieutdeling var klokken 17, så det ble en lang dag med mange inntrykk og som absolutt frister til gjentakelse.

Norge stilte for øvrig med et lag i herrer senior bestående av Erik Tysse, Håvard Haukenes og Joakim Sælen. Av disse ble dessverre både Håvard og Joakim disket mens Erik gikk inn til en 5. plass i det sterke feltet. Klassen ble vunnet av tyske Christoffer Linke med Slovakias Matej Toth på andre og Erick Barrondo fra Guatemala (OL sølv i 2012) på tredje. I kvinneklassen ble det uventet seier til Litauens Brigita Virbalyte med slovakiske Mária Czaková og tsjekkiske Anzeka Drahotova (EM bronse 2014) på de neste plassene.
Norske Fredrik Vaeng Røtnes fra Tromsø deltok i juniorklassen og kom inn på 8. plass med 44.51 og klarte dermed kravet til årets jr EM i Eskillstuna.

Back to content