Moss Idrettslag

Go to content
Skjultesider2018
NM helg 2018
Kommende helg, 24. – 26. august, skjer det mye på friidrettsfronten. I Stjørdal er det NM for veteraner, mens det på Bislett arrangeres NM for juniorklassene.

Veteran NM
Moss IL stiller med to svært aktive veteraner i Stjørdal, - Mariann Stenbakk og Ole Kristian Skaug, som konkurrerer henholdsvis i klassene 70 – 74 og 75 - 79.
Mariann stiller her i alle løp fra 800 m og oppover, det vil si 800, 1500, 3000 og 5000 m, mens Ole Kristian er påmeldt i høyde, diskos, kule, lengde og favorittøvelsen stav. Og ut fra tidligere erfaringer er det neppe feil å si at vi forventer at mossingene kommer hjem med bagasjen full av edelt metall.

Junior NM
På NM for junior på Bislett stiller Moss IL med 5 utøvere, og først ut på fredag er Magnus Andersen Knarvik (19) på 100 m i yngste juniorklasse, det vil si de mellom 15 og 19 år. For Magnus som er snekkerlærling er hverdagen vesentlig tyngre enn for mange av konkurrentene, og det er ikke alltid like lett å balansere arbeid og trening. Vi håper imidlertid at han får full klaff til helgen, får til gode løp og senker sine personlige rekorder. I tillegg til 100 m løper han også 200 m lørdag.
Rett etter at Magnus er ferdig med sin 100 m, skal Linn Oppegaard (20) ut på sin første start. Linn løper for første gang i eldste klasse, altså klassen for de som er 20 – 22. Denne klassen er dessverre preget av en del forfall på 100 m, og Linn går derfor inn i konkurransen med tredje beste tid i år. Med full klaff bør hun altså kunne være med å kjempe om en medalje.  Linn løper også 200 m lørdag, men her er konkurransen noe hardere, i hvert fall på papiret. En finaleplass bør imidlertid være innen rekkevidde, og uansett så skal det løpes før medaljer og plasseringer deles ut.
Tuva Jacobsen (16) som deltok for Norge under U18 EM tidligere i sommer skal kaste spyd fredag kveld. Normalt kaster Tuva med 500 g spyd, men i jr NM må hun kaste med 600 g, noe som betyr en del for teknikken. Tuva har bare en konkurranse med seniorspydet tidligere i år, men hun går likevel inn i konkurransen med det 9. beste resultatet, og bak de første 3 er det jevnt. Det må derfor være lov å håpe på en plassering blant de 6 beste, - noe som vil være veldig bra tatt i betraktning av at Tuva kaster mot jenter som er opp til tre år eldre.

De to siste utøverne fra Moss er 15-åringene Frøya Eriksen og Mathilde K. Klokseth som begge har levert gode resultater i hopp i år. Frøya skal delta i høyde og har en personlig rekord på 1,65 satt under Veidekkelekene på Lillehammer tidligere i år. Av de som er påmeldt jr. NM ligger hun da på 7. plass, og en plassering blant de 6-8 beste bør være realistisk å håpe på. For Frøya er det viktigste imidlertid å få til gode hopp, og å få en god følelse som hun kan ta med seg videre til årets hovedmål, UM i Overhalla, første helgen i september.
Mathilde K. Klokseth er påmeldt tresteg og 200 m. Av de som er meldt på har hun det 6. beste resultatet i år med 11,13 m. Selv om det automatiske kvalifiseringskravet for finaleplass er 11,25 m, bør det altså være gode muligheter for Mathilde å komme videre til finalen. Og gjør hun det bør hun nok vurdere å droppe 200 m på lørdag og konsentrere seg om trestegfinalen søndag. I likhet med Frøya er UM også årets hovedmål for Mathilde, og gode resultater denne helgen vil være godt å ta med seg videre til UM.

Vi ønsker alle våre aktive lykke til i helgen!
Back to content